Revista de premsa: 13-19 maig

Què diuen la resta de mitjans sobre la màgia a Barcelona aquesta setmana?

La Nit dels Museus també hi ha màgia

La Nit del Dia Internacional dels Museus, exposicions i espectacles allarguen el seu horari fins la 1 de la matinada. El dissabte 18 de maig, gairebé 170.000 persones han plenat els museus de Barcelona… i la màgia també hi ha estat present!

Nit dels Museus: No sap pas on
Cartell de l’espectacle.
CosmoCaixa

Entre la resta de propostes que ofereix la ciutat, el Cosmocaixa presenta No sap pas a on, a les 21 i a les 23h. Es tracta d’un espectacle familiar, en què els germans Pepa i Olau confronten ciència i màgia. DigitalFilms patrocina aquest muntatge en què s’exploren les propietats il·lusòries dels miralls.

Per què ens agrada la màgia, si té truc?

“Màgia: per què ens atreu encara que sabem que té truc?”. El Universo publica una investigació pròpia sobre les respostes que fins el moment s’han donat a aquesta pregunta, que els serveix de titular. Entre les seves fonts, el director científic del Mind Attention and General Illusory Cognition (MAGIC), Gustav Khun.

El professor Khun (tercer per l’esquerra) contempla un alumne fent un truc de màgia com a part del su estudi.
El Universo

Amb exemples de trucs reals i explicacions psicològiques d’allò més serioses -tot i això, presentades de manera senzilla-, Khun i El Universo expliquen qui i per què se sent atret per la màgia, i com funciona aquesta atracció.

Llegendes màgiques protagonitzen ‘Hellboy’

El 17 de maig s’estrena Hellboy, la nova pel·lícula de Marvel, a la majoria de cinemes de la ciutat. L’argument ressona a encantaments i històries antigues: l’heroi ha de derrotar Nimue, “La Reina de la Sang”, una bruixa de l’Edat Mitjana británica que busca destruir la humanitat.

Tràiler definitiu en castellà de ‘Hellboy’.
YouTube de VerticeCine

El personatge de Nimue forma part de la llegenda del Rei Artur. Tot i que aquesta màgia de fàbula i obscurantisme no té res a veure amb la tasca real del mag professional, l’estrena ja ha despertat reaccions de la crítica.

Mor el mag Chen Kai

Vídeo-resum de la notícia elaborat per un mitjà mexicà.
YouTube d’El Universal

Julio Ulises Hijuelos Cervera -més conegut pel seu nom artístic, Chen Kai- va morir el divendres 17 de maig. Cèlebre per les seves actuacions televisives durant els anys 70 i 80, el mag nadiu del Yucatán va patir una infecció als pulmons. Era considerat l’il·lusionista més popular i internacional de Mèxic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s